Gecse Géza

Kedves Kollégáim!

A Rádióban a 2009. február 21-i üzemi tanácsi választás érvényes és eredményes volt, mert a szavazásra jogosultaknak több mint egyharmada (37, 54%-a) vett részt rajta (az előírt szükséges legalább 33% helyett), és kollégáink közül ketten is megkapták a szükséges legalább 30 %-nyi szavazatot. Mindannyian gratulálhatunk nekik! (Én már megtettem.)

A pótválasztások második fordulójában egyéni jelöltként a szavazatok 20,3%-át kaptam. Ez a decemberi 16,9%-hez képest – növekvő részvétel mellett – 3,4%-kal volt több, és nem tudok róla, hogy a Magyar Rádió történetében egyéni jelölt ilyen eredményt ért volna el, ráadásul úgy, hogy az első fordulóban még nem indultam.
    Szeretném megköszönni mindazoknak közületek, akik bíztak bennem és rám szavaztak.
    A pótválasztások második fordulójában egyébként ugyanúgy szabálytalanságokat tapasztaltam, mint a korábbiakban. A keresetet el is készítettem a Fővárosi Munkaügyi Bíróság számára, azonban végül nem postáztam. (Itt olvasható – kattintással) (A pótválasztások során kapott bírói végzésben kifogásolt formai követelményeknek eleget téve valószínűnek tűnt, hogy a végül mégiscsak eredményes és érvényes egész üzemi tanácsi választást megsemmisíti a bíróság, akkor pedig az ÜT fel sem tud állni. Márpedig egy rossz ÜT is jobb, mintha nincs ÜT és ez az ÜT legalább néhány kérdést azóta feltett a menedzsmentnek. A korábbi erre nem volt képes.)

Az ÜT választások során megígértem, hogy egy időszakot, a 2008. február 18-a és 24-e közötti hetet kollégáimmal, veletek, illetve a hallgatókkal elemezni fogjuk.

Ennek eredményét 2008. május 14-én, délelőtt 10 órai kezdettel osztjuk meg mindazokkal, akiket ez érdekel – a Kossuth klubban.  Nem lesz könnyű dolgom, hiszen Such György elnök úr nyomatékosan felhívta a figyelmemet mindazokra a szempontokra, amelyeket be kell tartanom. (Itt olvasható – kattintással)

Igaz, nem aggódom, hogy nem fog sikerülni, mert néhány napja, április 23-án írásban is megkaptam a most már jogerős ítéletet, miszerint a Magyar Rádió jogellenesen járt el, amikor három éve elmozdított a Határok nélkül felelős szerkesztői posztjáról. A márciusban született ítéletről már korábban hírt adtam. Kíváncsian várom, hogy a Rádió mikor hajtja végre a döntést. (Itt olvasható – kattintással)
A mellékelt képen ezt ünnepeljük a lányommal:

 

Sok szeretettel várunk tehát benneteket és mindazokat, akiket az egy hetes elemzés annak tükrében érdekel, hogy mi volt 2007.június 4-e előtt, mi 2007.június 4-e és október eleje, 2007 októbere és 2008 márciusa között, valamint azóta a Magyar Rádióban.

Az időpont még egyszer: 2008. május 14-e, szerda délelőtt 10 óra. Helyszín: Kossuth Klub.

 Budapest, 2008. május 9. Megköszönve figyelmeteket, üdvözlettel:                                                 Gecse Géza