A szöveget a Külügyminisztérium honlapjáról vettem át:

___________________________________________________________________

 


A díjazottak Németh Zsolt politikai államtitkár, Martonyi János külügyminiszter és Horváth Gábor szóvivő társaságában

 

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KÜLÜGYMINISZTÉRIUMA

Szóvivői Iroda 

 A Külügyminisztérium Szóvivői Irodájának közleménye a 2000. évi sajtó Nívó Díjak átadásáról

 

2000. december 20-án Martonyi János külügyminiszter a tárca hagyományos év végi sajtófogadása keretében adta át a Külügyminisztérium Nívó Díjait a hazai és a Budapesten dolgozó külföldi újságírók számára.

A hazai írott sajtó kategóriában Urkuti György, a Világgazdaság rovatszerkesztője kapott elismerést Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásával, a hazai tagsági felkészüléssel és az Európai Unió belső fejlődésével kapcsolatos kérdések sokrétű, az olvasók számára a rendszeres tájékozódás lehetőségét biztosító, magas szakmai színvonalú feldolgozása terén végzett újságírói munkája elismeréseként.

A hazai elektronikus sajtó kategóriában Gecse Géza, a Magyar Rádió Határok nélkül című műsorának szerkesztőségvezetője vette át az elismerő oklevelet a határon túli magyar közösségekkel kapcsolatos kérdések rendszeres, széleskörű és alapos feldolgozása, valamint a határon túli magyar közösségeknek az őket érintő magyarországi események és politika átfogó bemutatása terén végzett több éves magas színvonalú újságírói munkájának elismeréseként.

A Budapestre akkreditált külföldi tudósítók kategóriájában Ioan Dumitras, a Román Rádió budapesti tudósítója kapott elismerést a magyar-román együttműködés előmozdítása, valamint a két ország kapcsolatait érintő kérdéseknek és általában a magyarországi politikai és gazdasági eseményeknek, továbbá a magyar külpolitikának a román közvélemény számára történő rendszeres és tényszerű bemutatása terén végzett több éves színvonalas tudósítói munkájáért.

 

Budapest, 2000. december 20.

 


Martonyi János külügyminiszter átnyújtja a díjat