Az Orosz nagyhatalmi politika 1905-2021 c. könyvet 2022. szeptember 16-án mutattuk be a Ludovika Egyetemi Kiadó szervezésében. A helyszín a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Társalgója volt. Eredetileg szeptember 17-én szerettük volna a kötetet bemutatni, mivel ezen a napon támadta meg 1939-ben a Szovjetunió Lengyelországot, de a szeptember 17-én az idén egy másik egész napos rendezvény volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Íme a rendezvény meghívója - kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/hivatalos-meghivo-konyvbemutatora-regisztralj

Ezt megelőzően a Pofosz-ban szeptember 6-án szűk körben, egy közönségtalálkozó keretében felhívtuk a figyelmet a könyvbemutatóra. Ld. kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/kozonsegtalalkozon-xivkeruleti-pofoszban

Szeptember 8-án reggel a Heti TV Pirkadat c. műsorában Breuer Péter kérdezett a könyvről, amelyben egy fejezet szól arról, hogyan kezdett az Amerikai Egyesült Államok a Szovjetunió mintájára cselekedni az 1990-es és a 2000-es években, illetve hogyan kezdett el Vlagyimir Putyin olyan módszereket követni a 2000-es évtizedben, amelyeket korábban az Amerikai Egyesült Államoktól "szoktunk meg". Kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/orosz-amerikai-szerepcsere-interju-heti-tv-ben

(Az oldal legalján a megfelelő linkre kattintva az interjú lejátszható és megnézhető!)

2022. szeptember 14-én, a Kolozsvári Rádió Magyar Adásának Tetőterasz c. műsorában Rostás-Péter István kérdezte Gecse Gézát a kötetről, illetve az orosz-ukrán viszonyról és hívta fel a figyelmet a szeptmember 16-i könyvbemutatóra:
http://www.aspektus.eu/content/birodalmisag-es-nemzettudat-elozetes-interju-kolozsvari-radioban

(Az oldal legalján a megfelelő linkre kattintva az interjú lejátszható és meghallgatható!)

Szeptember 28-án összefoglaltuk, hogy alapvetően az MTI-re támaszkodva miként jelent meg még a könyvbemutató napján, vagyis szeptember 16-án számtalan internetes fórumon, másnap egy rövid összefoglaló erejéig a Hír TV-ben, szeptember 18-án a Felvidék.ma-ban, a Ludovika TV-ben szeptember 19-én, szeptember 21-én a Moszkva Térben, szeptember 23-án  a Ludovika TV Híradójában, illetve szeptember 27-én - bár eredetileg nem terveztük, de - tekintve, hogy a hangfelvétel jól sikerült és saját képeink is készültek - elkészült és így közre tudtuk adni a könyvbemutató podcast-ját is. A Főnix TV szeptember 28-i műsorában Blastik Ferenc kérdezte Gecse Gézát és az említett beszámolók, illetve felvételek mindegyike elérhető a következő linken:
http://www.aspektus.eu/content/osszefoglalo-az-orosz-nagyhatalmi-politika-1905-2021-c-konyv-bemutatojarol-es-szeptemberi

Októberben az ujkor.hu-ban Sashalmi Endre írt összefoglalót, a Hír TV Global c műsorában Putyin elnök születésnapja után egy nappal, Gantner Barnabás, október 16-án pedig a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában Újhelyi Zoltán készített interjút Gecse Gézával, akit a Hit Rádió Háttérben című műsorába Kerekes Miklóssal hívott meg Joób Rhodé szerkesztő. A Hit rádió műsorvezetője Fekete Rita volt. A viszonylag hosszú műsornak a következő címet adták: "Ortodox nem lő az ortodoxra. Vallási kérdések az ukrán fronton". Részemről annyit pontosítottam volna a címen, hogy: "Ortodox nem szívesen lő az ortodoxra", hiszen ha parancsot kap az orosz katona a tüzelésre, nem tagadhatja meg felüljárója utasítását. Az Origó október 25-i számába Kovács András írt összefoglalót. Az említett összefogalókat, illetve interjúkat és riportokat az alábbi linken keresztül lehet elérni és megnézni:
http://www.aspektus.eu/content/oktoberi-beszamolok-az-orosz-nagyhatalmi-politika-1905-2021-c-konyvrol-illetve-az-azzal

November 2-án Németh Márton Sándor adott közre összefoglalót Gecse Gézával, amelyet az aspektus.eu oldalon mi november 3-án másfajta képekkel is feldiszítettünk:
http://www.aspektus.eu/content/nemeth-marton-sandor-interjuja-az-indexben-gecse-gezaval-az-orosz-nagyhatalmi-politika-1905
(Az oldal alján elérhető az összefoglaló az Index oldalán is!)

November 3-án Gecse Géza  Bonum TV Délelőtt című műsorában azt is elmondta, hogy november 16-án lesz a kötet legközelebbi bemutatója:
http://www.aspektus.eu/content/az-orosz-nagyhatalmi-politika-c-konyvvel-bonum-tv-delelott-cimu-musoraban
(Itt is elérhető az interjú a lap alján - teljes terjedelmében!)

Információink szerint a könyv kinyomtatott változata az országban elfogyott. A könyvbemutatókon lesz könyv!

Ezen kívül a Püski Könyvesboltban (1013 Bp., Krisztina körút 26. hétköznap 10.00 és 17.00 között (hivatalosan 4 646 forintos áron) a kötet megvásárolható!

Az Aspektus részéről Andrzej Nowak Oroszországról szóló könyvének a bemutatójáról, a Jankovics Marcell emlékkonferenciáról, az október 23-a alkalmából szervezett, október 22-i rendezvényről született összefoglaló, amelyek valamennyien elérhetők az aspektus.eu oldalról.

2022. november 16-án 17.00-kor a MUOSZ székházában mutatjuk be legközelebb az Orosz nagyhatalmi politika című könyvet! A pontos program és a regisztrálás lehetősége az alábbi linken keresztül érhető el - kattintással:
https://muosz.hu/2022/11/11/orosz-nagyhatalmi-politika/