Velkei Tamás építési vállalkozó nemcsak magánszemélyekkel "cicázik", hanem már meggyűlt a baja a Győr-Moson-Sopron megyei NAV-val is. Nem értem, hogy-hogy nem gyűlt meg a baja az országossal? Mutatom, hogy miként lehet próbálkozni a leállításával:

---------------------------------------------------------------------------------

Dr. Gecse Géza
Budapest
 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
1373 Budapest, Pf.: 561


Tisztelt Hivatal!

Velkei Tamás a személyes dokumentumai szerint Sopronban állandó lakhellyel, Győrben pedig a köztünk megkötött szerődés tanúsága szerint – tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárnak az Essence Systems Kft., illetve a Brandmajor 2014 Kft. címén van érdekeltsége.

A számára kézbesített tértivevényes fizetési felszólításaim viszont azzal érkeztek vissza lakcímemre, hogy az illető nem lakik, illetve nem tartózkodik ott, illetve az Essence Systems Kft. hivatalos címéről az érkezett vissza, hogy többszöri kézbesítés ellenére sem volt, aki a kft. részére átvehette volna a számukra tőlem kapott levelet.

Az Essence Systems Kft.-hez viszont a Magyar Cégjegyzék szerint, amelynek nevében Velkei Tamás a velem 2022. júliusában szerződést írt alá és le is pecsételt, Velkei Tamásnak 2022. szeptember elején még nem lehetett tudni, hogy van-e direkt köze. 

Azért fogalmazok így, hogy direkt, mert a gyakorlatban van! Velkei Tamásnak ugyanis rálátása van az Essence Systems Kft. átutalási betétszámlájára, hiszen erről, amikor pénzt utaltam a kft. számára, ott a helyszínen – a szemem láttára – azonnal meggyőződött.

A Magyar Cégjegyzék mostani állapota szerint Velkei Tamás a következő 4 magyarországi kft-ben ügyvezető, vagy a cég egyetlen alkalmazottja:

Aristocraft Kft, V and T Kft., VT Premium Construction Kft., és a V&T Stronge Home Kft.

Nem győzöm hangsúlyozni: valamennyi említett kft. különlegessége, hogy Magyarországon felszámolási vagy törlési eljárás alatt van és az ügyvezetője vagy egyetlen alkalmazottja: Velkei Tamás!

Egyébként a Győr-Sopron Megyei Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2022. május 26-i felszólítása is arról árulkodik, hogy Velkei Tamást a hatóságok sem képesek megtalálni.

Hab a tortán, hogy a Győr-Sopron Megyei Rendőrség „személyi szabadság megsértése” bűncselekmény miatt Velkei Tamás ellen 2022. május 25-én elfogató parancsot adott ki.

Számomra meglepetéssel szolgált, hogy Velkei Tamás a V &T Stronge Home s.r.l. , vagyis kft. ügyvezető igazgatója.

Velkei Tamás sokadszori kívánságomra, miszerint kérem, hogy az általam elutalt összegről szíveskedjen a számlát produkálni, kiállított két magyar nyelvű szlovákiai anyagvásárlási fizetési bizonylatot, holott az előleget munkadíjra és anyagra kapta.

Ezek az alábbi oldal közepén itt láthatók: http://www.gecse.eu/220804_Velkei.htm  (Ami miatt a nem túl tájékozott magyarországi embernek is gyanús lesz azonnal, amit lát: Szlovákiában szlovákul és euróban állítják ki a számlákat és csak opcióként, második helyen szerepelhet másfajta idegen nyelven is a termék vagy szolgáltatás neve.)

Valószínűleg leesett neki a tantusz és Velkei Tamás produkált egy 2022.július 17-i keltezésű  elektronikus számlát 1 785 000 forintról (az összeg, miként az a szerződésből is megállapítható, pontatlanul van feltüntetve). A számla sorszáma a következő: PI-2022-44, amelynél a tétel neveként: Lakásfelújítási előleg 18%-os áremelkedés miatt 1012 Budapest, Attila út 83. 2/1.

Miután – sok más súlyos ok miatt is –, kénytelen voltam felbontani a vele való szerződést, Velkei Tamás produkált az eredeti paraméterek szerinti 350 000 forintos számla helyett egy 430 000 forintos számlát, amelynek sorszáma a következő: PI-2022-52, amelynél a tétel neveként : „Lakásfelújítás Attila út 83. bedolgozott munkadíj” szerepel.

Ez a számla fiktív, vagyis hamis.

Amennyiben az adóhatóság kívánja, szívesen csatolom a Velkei Tamással aláírt szerződésünket.

Kérem, szíveskedjenek ellenőrizni!

Kérem, hogy vizsgálódásuk eredményéről szíveskedjenek engem is tájékoztatni!

Tudomásom van továbbá két további hasonló budapesti sértett ügyéről, akik az utóbbi néhány hét alatt feljelentést tettek Velkei Tamásra mint sértettek, hasonló ügyek miatt. Amennyiben kívánják, megadom az ő paramétereiket is. Még valami: értesüléseink szerint Győr-Moson-Sopron megyében tömegesen károsított meg embereket.

Ezért arra kérem az Adóhatóságot, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy Velkei Tamásnak ne legyen módja további károkat okozni, hiszen tapasztalataink szerint üzlet- és életvitelszerűen ebből él.

Budapest, 2022. 09. 01.                                                             

                                                                                           Dr. Gecse Géza

 

Elküldtem egy hasonló tartalmú levelet a szlovák adóhatóságnak is, legyen meg nekik, amíg el nem készül a szlovák fordítása! Mutatom ezt is:

----------------------------------------------------------

Dr. Gecse Géza
Budapest

 

Finančné riaditeľstvo SR
Lazovná ulica č. 63
974 01  Banská Bystrica

Tisztelt Adóhatóság!

 

Egy Szlovákiában működő, de magyarországi vezetővel rendelkező cég ügyében tennék bejelentést, illetve kérek információt.

Velkei Tamás elvben Sopronban állandó lakhellyel, és ugyancsak elvben Győrben  – vagyis a személyes dokumentumai szerint – tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárnak van Önöknél,  az alábbi címen van egy bejegyzett vállalkozása:

Strong Home s.r.o. Company Profile | Nová Vieska, Slovakia

Íme a link, amelyen a részletes adatokat néhány napja még látni lehetett:
https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.strong_home_sro.050920bfa455dafcfa62bcff01303045.html

 

Azért fogalmaztam úgy, hogy „elvben”, mivel a számára kézbesített tértivevényes fizetési felszólításaim azzal érkeztek vissza lakcímemre, hogy Velkei nem lakik, illetve tartózkodik ott, illetve az Essence Systems Kft. címéről, amelynek nevében Velkei aláírt, az érkezett vissza, hogy többszöri kézbesítés ellenére sem volt, aki tőlük átvegye a tőlem számukra küldött levelet.

Kérdés, hogy Velkei Tamás vajon Önöket is félrevezeti-e?

Mutatom ezeket  az adatokat:

Lakcím: 9400 Sopron, Balfi utca 144.
Tartózkodási hely: 9022 Győr, Batthyány tér 6.
Vállalkozás neve: Essence Systems Kft., 9027 Győr, Kandó Kálmán utca 1.

A Magyar Cégjegyzék mostani állapota szerint Velkei Tamás a következő 4 magyarországi kft-ben ügyvezető, vagy a cég egyetlen alkalmazottja:

Aristocraft Kft, V&T Wood Kft ., VT Premium Construction Kft., és ami érdekes és mutatja Velkei Tamás fantáziájának szegényes mivoltát, V.T. Stronge Home Kft. Utóbbi az elnevezése ugyanis az Önöknél bejegyzett kft.-nek is, amelynek csak a székhelye más, mint a felszámolás alatt álló ugyanilyen nevű magyarországi kft.-é.

Nem győzöm hangsúlyozni: valamennyi említett kft. különlegessége, hogy Magyarországon felszámolási vagy törlési eljárás alatt van és az ügyvezetője vagy egyetlen alkalmazottja Velkei Tamás és amelyekkel a fenti címek egyikén sem fog tudni senki sem kapcsolatba lépni.

Nemcsak én, hanem a magyar adóhatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó és Vámigazgatósága sem, hiszen egy 2022. április 27-i felszólítás arról árulkodik, hogy Velkei Tamást nem lehet megtalálni.

Hab a tortán, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrség „személyi szabadság megsértése” bűncselekmény miatt Velkei Tamás ellen 2022. május 25-én elfogató parancsot is kiadott.

Számunkra is meglepetéssel szolgált, hogy Velkei Tamás a szlovákiai V&T Stronge Home s.r.l. ügyvezető igazgatója.

Nem látjuk, hogy a cég valóban létezik-e Szlovákiában.

Amennyiben igen, kérem, ellenőrizzék, hogy a két 2022. júliusi dátummal kiállított AT6448809, valamint az AT6448808 számú számla és a rajta lévő tétel szerepel-e Velkei úr bevételei között! Jelentette-e ezeket a bevételeit a Szlovák Adóhatóságnak?

Amennyiben ugyanis nem, akkor alapos a gyanú, miszerint Velkei úr a szlovák adóhatósággal szemben is csalást követett el és ennek – feltételezem – megvannak Szlovákiában is a megfelelő szankciói.

Megtudhatom, hogy melyek ezek?

Kérem, hogy vizsgálódásuk eredményéről szíveskedjenek tájékoztatni!

Megjegyzés: az elmúlt öt hétben csalás bűncselekményének megállapítása  igényével Budapesten hárman tettünk feljelentést Velkei Tamás magyarországi és szlovákiai működésével kapcsolatban, amelynek az összvolumene 12 000 – 13 000 euro.

 

Budapest, 2022. 09. 01.                                                             

                                                                                           Dr. Gecse Géza