Velkei Tamás építési vállalkozó nem található meg sem az állandó, sem az Essence Systems Kft. székhelyén, Győrben a Kandó Kálmán utca 1. szám alatt, ami egyébként egy munkásszálló! Kérdés, hogy intézte el, hogy ezt beírják neki az Essence Systems székhelyéül? Mi kell ahhoz, hogy a a nyilvántartásba az kerüljön, amit ő kitalál vagy ami neki eszébe jut?

Íme a munkásszálló, amit kft-székhelyként jelentett be Velkei Tamás:

 

Azért a lépcsőházunkban kitettem az arcképét Velkei Tamásnak, ha felbukkanna, akkor legyen kinek feljelenteni! Mutatom:

De ha történetesen Velkei Tamást a személyi igazolványában szereplő tartózkodási címén nem találja senki, vagyis ő itt nincs és nincs odahaza az állandó lakcímén sem, akkor nemcsak a partnereit csapja be (ezzel is!), hanem a hivatalos szerveket is, vagyis őket is félrevezeti, megtéveszti. Hivatalos személy félrevezetése, azaz "hatóság félrevezetése" - ez bűncselekmény.

Hülyegyerekek szórakozhatnak így, egy felnőtt ember - nem.

 

Én persze úgy teszek, mintha egy normális, becsületes emberrel lenne dolgom, ezért tértivevényesen ma, vagyis 2022.szeptember 1-én is feladtam neki az alábbi levelet! Mutatom:

 

Dr. Gecse Géza

 

Velkei Tamás
az összes címére!

 

Tárgy: Másodszori felszólítás

 

Tisztelt Velkei Úr! Kedves Tamás!

 

Ide másolhatnám a köztünk született e-mail-váltás anyagát kronologikusan, de ezt most mellőzném.

Néhány júliusi levélből idézek. Többek között a közös képviselet július 22-i mailjéből:


„Kedves Géza!

..Sajnálatos módon a házban lakók nagy nyomást helyeznek ránk a sittel kapcsolatosan, ez a helyzet sem magának, sem nekünk nem kedvező. Tisztelettel kérem, hogy legyen szíves nyomást gyakorolni vállalkozójára, hogy mihamarabb vigye el a sittet, illetve takaritsanak el maguk után.”

Idézek az egyik tulajdonos mailjéből is:
„Tisztelt dr. Gecse Géza!
Napok óta nézzük tehetetlenül a ház lakóival, hogy nagy mennyiségű sitt halmozódott fel az udvaron, amely az ön lakásának felújítási munkálatai során keletkezett.

Az udvar nem sitt tárolására van! Az állapot tűrhetetlen, kérem mielőbb intézkedjen, hogy a sittet megfelelő módon elszállítsák!

Ezután pedig az udvar korábbi állapotának visszaállításáról is gondoskodnia kell!”


A következő mail pedig – ahogy látom – az építési munkálatokat vezető Zsolt mai, vagyis a pénteki mail-jéből való, amelyben arról értesít, hogy azért nem vették fel nálam a munkát, mert nem kapták meg tőled a legkésőbb péntekre ígért 350 000 forintot:

„Tamás!

Mivel nem kaptuk meg Tőled az eredetileg szerdára, majd a mai pénteki napra igért 350.000 forintos munkadíjunkat ezért nem fogjuk tudni a munkát befejezni ma az Attila út 83-ban.

Zsolt”

 

----------------------

Tőlem te banki utalással eddig összesen 1 787 500 forintot kaptál  –  munkadíjra és anyagköltségekre.

 

A köztünk 2022.július 15-én született, és 2022. július 21-én egységes szerkezetbe szerkesztett vállalkozási szerződés 15. pontja alapján felsorolt tényállást a fenti sorok, korábbi e-mailjeim és a fentiekben idézett sorok is alátámasztják. A július 22-i nap folyamán a 16. pont nyújtotta lehetőségként vállalkozók segítségével sikerült a problémát – legalábbis részben orvosolni.

 

Mint a fenti sorok is kiválóan bizonyítják – nem segítség, hanem tehertétel voltál a számomra! Ezért mint azt korábban tudomásodra hoztam, megszűnt a lehetősége annak, hogy együtt dolgozzunk!

 

 Ami pedig az anyagköltségre elköltött pénzt és a róluk született számlákat illeti, már korábban: mailben és telefonbeszélgetésemben elmondtam, hogy kétségeim vannak azok valóságtartalmával kapcsolatosan.

Azóta kiderült, hogy az anyagvásárlás annál a szlovákiai cégnél történt, amelynek te vagy a vezetője, tehát megtévesztettél, amikor azt állítottad, hogy a pénzt nem tudod visszaadni.

A kérésemre nagy nehezen kiállított magyarországi Essence Systemstől származó számla hamis, hiszen anyagvásárlásról szól, miközben a köztünk született szerződés munkadíjról is szólt és szól!

Ráadásul összegszerűségét tekintve különbözik attól az összegtől, amit az Essence Systems tőlem megkapott, vagyis formai szempontból is hamis ez a számla!

 

Mivel a határidőt nem tudtad tartani a kedvezményes fizetéssel kapcsolatban, életbe lépett a köztünk született szerződés 20. pontja, amelynek értelmében, amennyiben a vállalt munkát nem teljesíted, az Essence Systems Kft. számára átutalt összeg másfélszeresét fizetitek meg, ami összesen 2 681 250 Ft (azaz kettőmillió-hatszáznyolcvanegyezer kétszázötven forint) – és itt határidő is van, ami 2022. augusztus 20-a! Most már ezen a határidőn is túl vagyunk!

 

A kérésem az, hogy tarts magadnál ennyi pénzt, ha találkozunk!

 

Bujkálni lehet ugyan, de felesleges – a harmadik kézbesítéstől kezdődően a levél postai úton is kézbesítettnek számít! Amennyiben hamis címet adtál meg, akkor is! Csak az pluszban bűncselekménynek is számít!

 

Ráadásul, a szerződésben benne van, hogy a mail-es kézbesítés számít a kézbesítés érvényes időpontjának, tehát felesleges erőlködnöd.

 

Budapest, 2022. szeptember 1.                                   Üdvözöl:

                                                                                                          Dr. Gecse Géza 

 
----------------------

Ez alkalommal természetesen feladtam - kicsit átfogalmazva ugyanezt a levelet Pulik Istvánnak, aki papíron az Essence Systems Kft. ügyezetője.
Íme a levél, amit Pulik Istvánnak küldtem. Hamarosan kiderül, hogy ő is bujkál-e a levelek elől? És ő sincs a valóságban, ahogy Velkei Tamás - sincs? Íme:

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dr. Gecse Géza

 

Pulik István
Essence Systems Kft.

 

Tárgy: Másodszori felszólítás

 

Tisztelt Pulik Úr!

 

Velkei Tamás az Essence Systems Kft.nevében idén júliusban közel kétmillió forintot vett fel tőlem előlegként, de nem teljesített, ráadásul minősíthetetlenül is viselkedett, ezért felszólítottam, hogy a köztünk született szerződés alapján a számára átutalt összeget utalja vissza. Ez nem történt meg, ami azt jelenti, hogy az összeget az Essence Systems Kft. bitorolja!

 

Ide másolhatnám a köztem és Velkei Tamás között született idei júliusi teljes mail-váltás anyagát kronologikusan, de ezt most mellőzöm.

 

Néhány júliusi levélből idézek. Többek között a közös képviselet 2022. július 22-i mailjéből:


„Kedves Géza!

..Sajnálatos módon a házban lakók nagy nyomást helyeznek ránk a sittel kapcsolatosan, ez a helyzet sem magának, sem nekünk nem kedvező. Tisztelettel kérem, hogy legyen szíves nyomást gyakorolni vállalkozójára, hogy mihamarabb vigye el a sittet, illetve takaritsanak el maguk után.”

Idézek az egyik tulajdonos mailjéből is:
„Tisztelt dr. Gecse Géza!
Napok óta nézzük tehetetlenül a ház lakóival, hogy nagy mennyiségű sitt halmozódott fel az udvaron, amely az ön lakásának felújítási munkálatai során keletkezett.

Az udvar nem sitt tárolására van! Az állapot tűrhetetlen, kérem mielőbb intézkedjen, hogy a sittet megfelelő módon elszállítsák!

Ezután pedig az udvar korábbi állapotának visszaállításáról is gondoskodnia kell!”


A következő mail pedig – ahogy látom – az építési munkálatok során vezető szerepet ellátó Zsolt szintén július 22-i mail-jéből való, amelyben arról értesített, hogy azért nem vették fel nálam a munkát, mert nem kapták meg Velkei Tamástól a legkésőbb július 22-re ígért 350 000 forintot:

„Tamás!

Mivel nem kaptuk meg Tőled az eredetileg szerdára, majd a mai pénteki napra igért 350.000 forintos munkadíjunkat, ezért nem fogjuk tudni a munkát befejezni ma az Attila út 83-ban.

Zsolt”

 

----------------------

Tőlem Velkei Tamás banki utalással 2022. júliusában összesen 1 787 500 forintot kapott  –  munkadíjra és anyagköltségekre.

 

A köztünk 2022.július 15-én született, és 2022. július 21-én egységes szerkezetbe szerkesztett vállalkozási szerződés 15. pontja alapján felsorolt tényállást a fenti sorok, korábbi e-mailjeim és a fentiekben idézett sorok is alátámasztják. A 2022. július 22-i nap folyamán a 16. pont nyújtotta lehetőségként vállalkozók segítségével sikerült a problémát – legalábbis részben orvosolni.

 

Mint a fenti sorok is kiválóan bizonyítják – Velkei Tamás nem segítség, hanem tehertétel volt a számomra! Állandóan hazudozott, lekéste az építészmérnökkel megbeszélt találkozót, hazudozott a nálam dolgozó munkásoknak és  – határozott kérésem ellenére – nem produkált gépészt sem. Ezért mint azt korábban tudomására hoztam, megszűnt a lehetősége annak, hogy együtt dolgozzunk!

 

Velkei akkor is megtévesztett és hazudott, amikor az anyagköltségre elköltött pénzről és a róluk született számlákról beszélt.

 

Az anyagvásárlás csak papíron történt meg, de az is annál a szlovákiai cégnél, amelynek Velkei Tamás a vezetője, tehát félrevezetett, amikor azt állította, hogy a pénzt nem tudja visszaadni.

A kérésemre nagy nehezen kiállított magyarországi Essence Systemstől származó számla pedig szintén hamis, hiszen anyagvásárlást említ, miközben a köztünk született szerződés munkadíjról is szól! Nincs tehát összhang a szerződés, a kiállított számla és – legfőképp – főleg a valóság között.

Megismétlem: ami az elutalt pénz nagyságát illeti, hiszen más összegről szól, mint ami az Essence Systems számláját megjelent, tehát ez egy formai jegyeit, vagyis összegszerűségét tekintve is hamis számla!

 

Mivel a határidőt Velkei Tamás nem tudta tartani a felkínált kedvezményes fizetéssel kapcsolatban, életbe lépett a vele között szerződés 20. pontja, amelynek értelmében, amennyiben a vállalt munkát Velkei nem teljesítené, az Essence Systems Kft.számomra a tőlem elutalt összeg másfélszeresét fizeti meg, ami összesen 2 681 250 Ft (azaz kettőmillió-hatszáznyolcvanegyezer kétszázötven forint)!És itt határidő is van, ami 2022. augusztus 20-a! Immár ezen a határidőn is túl vagyunk!

 

A kérésem tehát Pulik úrhoz is az, hogy tartson magánál ennyi pénzt, ha találkozunk.

Velkei Tamásnak pedig mondja meg: bujkálni lehet ugyan, de felesleges – a harmadik kézbesítéstől kezdődően ez a levél postai úton is kézbesítettnek számít!

 

Ráadásul, a szerződésben benne van, hogy a mail-es kézbesítés számít a kézbesítés érvényes időpontjának, tehát Velkei úrnak felesleges erőlködnie.

 

Budapest, 2022. szeptember 1.                                   Üdvözlettel:

                                                                                                          Dr. Gecse Géza

 -----------------------------------------------------

Természetesen a győri ingatlanirodát is felhívtam, hiszen az ő "jóvoltukból" került be a salak, vagyis Velkei Tamás az ingatlaniroda-hálózat szervezetébe. Ez a nagy helyzet! Ha ők nem javasolják Velkei Tamást a budapestieknek, Velkei Tamás ma a számunkra nem jelent problémát, mivel nem létezne!