Kerüld a gonoszt!

(Avagy Velkei a köbön – itthon és a határon túl!)


Sziasztok! Van egy referenciákkal rendelkező generál kivitelező, aki azonnal tud kezdeni csaladiház-építésben vagy akár lakásfelújításban! Ha érdekel, adom a kontaktot!

A 2022. május 19-i üzenet feladója Pataki Ferenc, az egyik jelentős ingatlanközvetítő-hálózat XIII. Kerületi irodavezetője, tehát kolléga.


Pataki Ferenc

Pont egy ilyen építőipari emberre volt szükségem, ezért június 2-án felhívtam Pataki Ferencet és elkértem a kivitelező nevét, telefonszámát. Nem kellett azonban hívnom, hiszen hamarosan Velkei Tamás jelentkezett, akinek a dinamikája igen imponáló volt, hiszen alig várta, hogy kezdjünk bele a lakásom felújításába.


A "szimpatikus" Velkei Tamás és - állítása szerint - vele vitázó párja

Mondtam, hogy erre júliusnál hamarabb – objektív okok miatt – nem kerülhet sor, de július 15-én aláírtunk egy szerződést, amelyet egy hét múlva pontosítottunk és 16-án már el is indulhatott a lakásfelújítás! És el is indult! 1 227 500 forintot kért újdonsült generál-kivitelezőm még a szerződéskötés napján, amit el is utaltam neki, majd kért külön 560 000 forintot anyagköltségre, tekintettel a várható 18%-os árdrágulásra. Annyit sikerült elérnem, hogy kiegészítettük a szerződést azzal, hogy mit fog venni, de nagyon nem tetszett, hogy az építőanyagok mennyisége nem volt precízen meghatározva és alig sikerült elérni, hogy az építőanyagok neve legalább benne legyen. Hétfőre ígérte, hogy a számlát megkapom, de erre nem került sor. Mert állítólag beteg volt az anyukája, meg a gyerek, akit kórházba kellett szállítani, meg konfliktus robbant ki a feleségével vagy a szeretőjével, már csak az hiányzott, hogy a kutyája vagy a macskája csúnyán nézett rá, szóval Velkei kezdett fárasztó lenni!

A munkások dolgoztak szorgalmasan, Velkei szerdára ígért pénzt nekik – közben gyűlt a ház udvarán a sitt és Velkei nem fizetett nekik, hanem azt mondta, hogy majd én fogok!

                        

Rákérdeztem, hogy ez komolyan gondolja-e azok után, hogy 1 787 500 forint előleget kapott munkadíjra és anyagköltségre. Az építészem, aki kivitelezői gyakorlattal is rendelkezik, szólt, hogy ezek után eszembe ne jusson fizetni neki egy fillért se, hiszen – azon kívül, hogy a köztünk született szerződésben sem erről volt szó – nem szokás fejőstehénnek tekintetni a megrendelőt.

Velkei azt mondta, hogy ő a pénzt az én érdekemben anyagköltségre költötte és nincs egy vasa sem. Ha azt akarom, hogy a munkások dolgozzanak, akkor fizessek nekik 350 000 forintot! Mire meg is írtam neki, hogy összetévesztett egy fejőstehénnel.

A munka csütörtökön megállt. A sitt a lakásban és az udvaron, a lakók idegesek. Elmondtam Velkeinek, hogy attól, hogy papagáj-módjára ismételgeti, hogy fizessek a munkásoknak, nem fogok.

Továbbítottam a tulajdonosok tiltakozó sorainak néhány részletét Velkeinek, de a munka péntek délelőtt sem indult meg.

A sitt elszállítása égető feladat volt. Körbetelefonáltam, akit csak lehetett. Kiderült, hogy az utcán optimális esetben 5 napnyi várakozás után kaphat bárki területfoglalási engedélyt, ami szükséges a konténer odaszállítására. Éppen ezért majdnem felrobbantam, amikor Velkei felhívott telefonon és felajánlotta, hogy még aznap „intéz nekem” egy konténert. Hiszen direkt és nyilvánvaló hazugság volt!

A sitt elszállítását végül Velkei Tamás nélkül oldottam meg. Még kértem tőle az építési anyagköltségről szóló számlát.

Mutatom, hogy mit kaptam:

 

Velkei-féle számlák!

Jeleztem neki, hogy baj van a számlákkal! Kérem az elektronikus változatát, mert az felel meg a formai követelményeknek! De szívesen el is megyek az anyagért, amit szintén megtagadott, arra való hivatkozással, ha majd oda jutunk, akkor szállítja. Mondtam neki, hogy nem kell, hogy szállítsa, mert nem kívánok vele tovább dolgozni! Ezt meg is írtam neki, normál levélben és tértivevényes három másikban is. Eddig kettőről derült ki, hogy vagy az állandó lakcímét és valószínűsíthetően a személyi igazolványában szereplő tartózkodási helyét illetően sem mondott igazat, hiszen a levelek onnan visszajöttek.

Ezek után megnéztem, hogy ki a felvidéken bejegyzett tüzép-vállalat ügyvezetője:
https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.strong_home_sro.050920bfa455dafcfa62bcff01303045.html
 

Na ugye, hogy szintén Velkei Tamás, aki saját magának adja el az építési anyagot és utána saját magától nem tudja visszavásárolni!

Közben megkérdeztem Pataki Ferencet, aki Velkeit olyan lelkesen javasolta nekem, hogy miért tette? Pataki bocsánatkéréssel kezdte, és elmondta, hogy őt 2-3 millió forint közötti összeggel károsította meg Velkei, pont azon gondolkodik, hogy mit csináljon. Lelkiismeret-furdalása van, mert kedves ismerősének Füzesy Timeának is ő javasolta Velkeit, akit 720 000 forinttal károsított meg, szintén hasonló magyarázattal, hogy anyagvásárlásra fordította a tőle kapott pénzt.

Füzesy Tímeával is felvettem a kapcsolatot, aki elmondta, hogy három nappal korábban jelentette fel Velkeit a III.kerületi rendőrkapitányságon.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt találtuk Velkeiről az interneten:

  

Ki is tettem a társaház hirdetőfalára, hogy résen legyenek a tulajdonosok!

 

Velkei Tamás az alábbi cégeket döntötte be a legutóbbi évek során, de a sort alighanem folytatni lehet. Mutatom:

 

V.T. Stronge Home Kft. Kattintással:

https://www.nemzeticegtar.hu/vt-strong-home-kft-c0809029982.html

 

Aristocraft Kft. Kattintással:

https://www.nemzeticegtar.hu/aristocraft-hungary-kft-c0809032299.html

 

V&T Wood Kft. Kattintással:

https://www.nemzeticegtar.hu/vt-wood-kft-c0809031643.html

 

VT Premium Consruction Kft. Kattintással:

https://www.nemzeticegtar.hu/vt-premium-construction-kft-c0809031525.html

 

Valamennyi kft. sajátja, hogy felszámolási vagy törlési eljárás alatt van és az ügyvezetője, vagy egyetlen alkalmazottja Velkei Tamás és mind „nagy kockázatú” illetve kivétel nélkül mind rossz hírű.

 

Ami a Velkeivel kapcsolatba hozható kft-k közül nincs felszámolási vagy törlési eljárás alatt, az összesen kettő.

Velkei Tamás 2013 óta az ügyvezetője, a Brandmajor 2014 Kft.-nek, amelynek székhelye 9400 Sopron, Győri út 28.

Kattintással:

https://www.nemzeticegtar.hu/brandmajor-2014-kft-c0809025440.html

 

Ezen kívül az Essence Systems Kft.-nek ugyan Pulik István a cégvezetője, de immár személyes tapasztalatunk van róla, hogy a számlák felett Velkei, illetve Velkei is diszponál!

Kattintással:
https://www.nemzeticegtar.hu/nemzeticegtar/cegadat/0809034180/Essence-Systems-Kft

 

Közben "hősünk" ezen a bérelt Mercin furikázik! Mutatom:

Kerüljétek Velkei Tamást és ha valaki tud a visszaéléseiről bármit, kérem, jelezze a gecse.geza@oc.hu címen, vagy a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon!

 

 

Gecse Géza