Mikszáth téri gondnoki lakás kivitelezése

Van a kezünkben egy kivitelezői nyilatkozat, miszerint a Stone Alpin Kft. részéről Ágoston István - 5 év garanciát vállalva a munkájukra - a Mikszáth Kálmán tér 4. szám alatti Társasház gondnoki lakását összesen 4 454 018 forint bruttó költségért 2021. február 15-én elvégezte. Ez egy egyoldalú nyilatkozat - aláírója Ágoston István, vagyis olyasmi, ami lehet is, meg nem is, van is, meg nincs is, mint a mesében! Se hitelesítő, se tanú - egy szál sem!

Van egy másik dokumentumunk, egy műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyv, amelynek a keltezése 2021.február 12-e!

Ennek aláírója szintén az imént említett Ágoston István, továbbá Kárpáti Margaréta, aki akkor a Mikszáth Kálmán tér 4. szám alatti Társasház közös képviselője volt.

Csak ők ketten! Ami furcsa: itt az szerepel az átadás-átvételi jegyzőkönyvben, hogy idézem: "a gondnoki lakás udvar felőli szoba fala nedvesedik, de nem a rossz minőségű kivitelezés miatt, hanem az udvari részről kapott folyamatos vizesedés miatt nedvesedik.

..a vizesedés megszüntetését injektálással lehetne megoldani, de az nem volt az árajánlatban."

Ami megint igencsak furcsa: 2021.augusztus 26-án mi, a számvizsgálók Kárpáti Margarétánál egyeztetésen vettünk részt, ahol a gondoki lakás felújításával kapcsolatban a közös képviselőnek kérdéseket tettünk fel. Amire a válasz az volt, hogy amikor ő, vagyis Kárpáti Margaréta átvette a gondoki lakást, a vizesedésből semmi nem volt látható, a munka tökéletesnek tűnt. Ezért is vette át!

Észre tetszenek venni az ellentmondást?

A számvizsgáló bizottságnak azért ez feltűnt és sem a 2020-as költségvetést nem fogadta el (itt a Társasház tetején szintén a Stone Alpin Kft. tevékenykedett - igen kérdéses körülmények között), és értelemszerűen szóba sem kerülhetett a 2021-es költségvetés elfogadása, amelynek része lett volna a gondnoki lakás felújítási munkálatainak a részletesebb tárgyalása is!
Azért Kárpáti Margaréta számára feltettük a gondoki lakás kivitelezésével kapcsolatos gyakorlati kérdéseinket is! Én például kértem tőle, hogy a Társasház vele kötött szerződését szíveskedjen átadni! A szeptemberi közgyűlésen erre nem került sor, utána azt az információt kaptam, hogy ilyen szerződés nincs is!
Van akinek közben elküldtem, de most megmutatom a szerződés tervezett változatát. Ugye az aláírtat is szerettem volna megkapni - ezért most arra kérem a tulajdonostársakat, ha valakinek meglenne, küldje el nekem haladéktalanul!

Probléma, hogy az 5-6 évvel ezelőtti számvizsgáló bizottság tagjai - kivétel nélkül elhunytak, tehát tőlük nem tudjuk beszerezni ezt a dokumentumot, ami Kárpáti Margarétának - állítólag - nincs meg. Kattintással a Kárpáti Margarétával kötött 20216. április 1-i szerződés word-változata itt olvasható, mert nekünk ez véletlenül megvan - kattintással:
http://www.gecse.eu/220226_KarpatiMargareta-2016.htm

Természetesen bírósági eljárás keretében - felhívva Kárpáti Margaréta figyelmét az igazmondási kötelezettségre, be tudjuk bizonyítani, hogy ez a dokumentum valós-e, vagy pedig mi utólag "találtuk ki"?

Mint ahogy tudunk foglalkozni a Stone Alpin Kft. munkavégzésének a furcsaságaival.
Ami bizonyos: a közös képviselő a Társaház részéről senkivel sem konzultált, amikor a gondnoki lakást átvette! Nincs ott számvizsgáló aláírása sehol! Hozzáteszem: a tetőn zajló korábbi munkálatoknál sem, pedig a 2020. szeptemberi közgyűlésen erre a közös képviselő határozott kérést kapott, hogy ne alternatíkodjon, elvárjuk, hogy egyeztessen a Társasházzal!
A 2020. szeptemberi közgyűlésen figyelmeztettük a Társasház és a Patika közötti szerződés furcsaságaira is és 2020. októberében ennek ellenére szintén számvizsgáló bizottsági jóváhagyás nélkül írta alá!

Gyakorlati szempontból kellene elgondolkodnunk, hogy mit kezdjünk ezzel a helyzettel! Ugyanis bírósági eljárás esetén a pertárgyat képező összeg komoly részét be kell fizetni! Máskülönben a bíróság fel sem veszi az ügyet! Döntésre viszont másfél-két év múlva számíthatunk. A befizetett összeg nagy valószínűséggel valamivel 1 millió forint felett lenne!

Mit tetszenek szólni hozzá?

Üdvözlettel: Dr. Gecse Géza