Kemecse, Bajcsy-Zsilinszky Endre, illetve Kriston Endre utca 4. szám (új számozás szerint 6. szám) alatti házam 2022.január 29-én.

   
A ház 1907-ben kő alapra - vályogból épült. A üknagyapám Szitha András építtette.

  
A házhoz 1448 nm telek tartozik.

  

A bejárat fölötti rész 2021 nyara óta ilyen.

 

A ház tornáca - elölről, illetve a hozzáépített garázzsal együtt - hátulról fényképezve.

  

A szomszédos Kenderesék-féle telek kicsivel nagyobb, mint az enyém: 1501 nm.   Ugyaninnen, a telekhatárról az utcafront felé a saját telkem.

   

A házamhoz tartozó telek - további kettő látószögből.

   

Kenderesék telke - az elbontott egykori lakóház nyomaival.                                         A tornácom - hátulról - az utcafront felé fényképezve.

  

2021 nyara óta ilyen a nappalim keleti fala.

   

Viszonylag modern bútor - ez az egyetlen van a házban.

  

Fenyőfából sej-haj, fenyőfából nem csinálnak koporsót! Viszont bútort - igen.

  

Az örökölt családi íróasztal.                                                                                         Tolvajok bontották ki a cserépkályhám fém részeit - még évekkel ezelőtt.

  

Ebben az ágyban aludtam is.                                                                                                                               Itt az apám aludt.

   

A dolgozószobában ezek a repedések 2021 nyara óta jelentek meg.        A vaskályhát ellopták, ami komoly teljesítmény volt, mivel megmozdítani is nehéz volt.

  

A friss repedés alja a dolgozószobában.                                                           Ezt a szekrényt nagyanyám vette még az 1930-as években

   

A dolgozószobában lévő szekrény - az ablak felől.                                                     A nappaliból hosszában fényképezve a ház szobái.

 

A konyha és immár egyetlen tartozéka.                                                                     Nagyanyám szobája - heverővel és dívánnyal.

 

    Van nagyanyám szobájában még egy régi fotel -                                                  ...meg egy szintén békebeli ruhásszekrény is.

  
Kicsit másabb látószögből nagyanyám szobája....

 

     

Terike néni szobájában is van egy ágy meg egy hűtőszekrény, illetve ide összpontosítottuk, ami nem fért el Budapesten a lakásban.

  

 Terike néni szobája mellett van a kamra, ahonnan a padlásra is fel lehet menni.

   

Végül a tetőtér és a házam alaprajza is!

  

Végül, a telek a házból az utcafront felé fényképezve.                                              És a nagykapu felől a házam - a telekkel.