Bicskanyitogató arcátlanság a Samsungnál

(2017. augusztus 16.)

Tisztelt Ügyfelünk!

Javításra leadott készülékét nem áll módunkban garanciában kezelni, mert az LCD kijelzője törött. A javítás összköltsége (munkadíj+alkatrész) 22.000Ft.

Üdv.: B.Ildikó

Augusztus 16.

Tisztelt B. Ildikó!

 

A készülék kijelzője nem törött, hanem megrepedt, ugyanakkor a készülék működését nem befolyásolta. A készülék a melegtől, max. az izzadságomtól, vagyis a nedvességtől mondott csődöt.

Immár több, mint másfél hete van Önöknél a telefonom, csere-készüléket nem kaptam.

Amennyiben nem kívánják működőképessé tenni, kérem, szíveskedjen megadni annak a személynek az elérhetőségét, akiknek mindezt úgy jelezhetem, hogy legyen módjuk érdemben a panaszomban foglaltaknak megfelelően a javamra dönteni.

 

Köszönettel: GG

Augusztus 16.
Tisztelt Gecse úr!

A készülék "Nincs kijelzés, nem lehet bekapcsolni" hibával került átvételre. Ezen kívül a készülék állapota rovatba külön fel lett vezetve, hogy a kijelző törött.
Mivel a kijelző mechanikai hatás következtében repedt el, ezért a gyártói utasítások értelmében kizárólag fizető keretek között áll módunkban megjavítani. Korábbi levelemben is jeleztem ennek a javításnak az összköltségét (Br. 22.000Ft).
Amennyiben a fizető javításra nem tart igényt, a készüléket nyitvatartási időben átveheti.

A hatályos jogszabályok értelmében kötelességünk tájékoztatni, hogy amennyiben fenti álláspontunkat nem fogadja el, úgy az illetékes hatóságokhoz vagy bíróságokhoz fordulhat.

 

További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06 80 SAMSUNG (06 80 726 7864) ingyenes telefonszámon.

Tisztelt B. Ildikó!

A készüléken két karcolás volt, ami a telefon működését nem befolyásolta. A készüléket felvevő szervizes kollégájuknak részletesen elmondtam, hogy a készülékkel mi és hogy történt. (Azt, hogy a telefon a zsebemben volt és a kijelzőjén eltűntek a kijelzések, amelyek lehetetlenné tették a használatát, de a telefont nem érte külső mechanikai behatás, amit most sugallni igyekeznek nekem.)
Ami a szerviz-papírra került, az a kollégájuk szellemi terméke - ahhoz nekem semmi közöm. (Nem engem kértek meg, hogy foglaljam össze írásban, hogy mi történt a készülékkel, hanem mindezt ő tette. Ő tudja, hogy maguknál mi a szokás - gondolom logikus, hogy ezt gondoltam, amikor aláírtam a készülék javításához szükséges dokumentációt.) Ha mindezt nem hiszi el, akkor kérdezze meg - legyen szíves - tőle!

(Egyébként nincs, de mégis:) tegyük fel, hogy igazuk van. Maga normálisnak tartja, hogy egy augusztus 4-én leadott készülékről augusztus 16-ára képesek megállapítani azt, amit a készüléket átvevő kollégájuk azt gondolta azonnal, amit most öntől olvashatok? Vagyis eleve prekoncepciója volt, amiről bár felvilágosítottam, hogy téves, ellenben ez mégsem került fel a javítási formanyomtatványra.

Kedves Ildikó!

Mi tartott 12 napig?

Egyébként pedig dolgoztam a munkahelyemen, ezért tanúm van rá, hogyan mondott csütörtököt a telefonjuk. Mindemellett tájékozódtam és kiderült, hogy ennek a fajta Samsung-telefonnak bizony típushibája, hogy nem bírja sem a hőt, sem a nedvességet, vagyis a készülék kényes, ezért a kereskedők senkinek sem szokták javasolni a megvásárlását. (Amikor a Magyar Telekomnál ezt a készüléket kaptam - sajnos - nem mondta el senki, hogy a telefonjuk potenciális selejt.)

Ha ezt nemcsak én tudom, hanem más is, akkor árulja el kérem, hogy egy a magukéhoz hasonló nagy cég miért nem pótolja azonnal a készüléket egy másikkal?

Másodszor pedig azt, hogy miért éri meg maguknak packázni a kuncsaftjaikkal, amikor van készülékük bőven?

Kérdésem: van-e mód arra, hogy elhiszik végre nekem, hogy mi történt, és civilizáltan orvosolják, amit az európai országok többségében - minden gyanúsítgatás nélkül automatikusan - szó nélkül és azonnal megtesznek?

Vagy nincs?

Praktikusan: hajlandók-e megjavítani vagy jóra cserélni a készüléket, ami "hőgutát" kapott?

 

Üdvözlettel: Gg

Augusztus 17.

Tisztelt Gecse úr!

A korábbi levelünkben leírtakat továbbra is fenntartjuk.

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif