Kiss Gábor Zoltán (1959-2017)
Hosszú ideig a Magyar Rádió fotósa, a Magyar Rádió Vasárnapi Újságjában jelentkező Vasárnapi Kalendárium szerzője, a Határok nélkülben hétköznaponként 1999 és 2007 között jelentkező Huszadik Századi Hírmondó szerkesztője (Such György elnöksége idején csoportos létszámleépítés keretében küldték el) az ország egyik legjelentősebb gramofon lemezgyűjteményének a megteremtőjének és tulajdonosának a szíve megszűnt dobogni. Ötvenhét éves volt. Mostani munkahelye a Terror Háza Múzeum volt.

Kiss Gábor Zoltán kollégánk 2017. január 5-én este az utcán rosszul lett, beszállították a Városmajori Érsebészeti klinikára, ahol két órán át próbálták, de végül nem sikerült újraéleszteni! A halál beálltának időpontja: 21.50.

Bátyjától, Kiss Lászlótól tudtuk meg, hogy január 10-én találkozott az orvossal, a boncolási jegyzőkönyvből, amelyre január 16-nál hamarabb aligha lehet számítani, valószínűleg több derül ki halálának pontos okáról. Amikor az utcán összeesett, a járókelők közül volt, aki próbálta újraéleszteni, de nem sikerült. Kihívták a mentőket, akik beszállították az érsebészeti klinikára. Ami bizonyos, a pulzusa a kórházban 40-re esett vissza és a kórházban nem tért magához. (Szívgyógyszert szedett - szívritmus problémái már korábban is voltak.) Amint megtudok róla bármit, így a temetéséről is, itt meg fogom írni. Testvérét Kiss Lászlót a Facebookon megtaláljátok, amint Gábor meghalt, közös gyermekkori (fekete-fehér) képüket tette fel a saját profiljára.
 

Kiss Gábor Zoltánnak a 2017. január 13-án kézhez kapott boncolási jegyzőkönyv alapján pangásos szívelégtelensége volt, amihez a nap folyamán kardiogén sokk párosult. A halotti anyakönyvi kivonatot a rokonoknak a nap folyamán már nem volt idejük kiváltani, így az a január 16-val kezdődő hétre maradt.

Kiss Gábor Zoltán búcsúztatása 2017. február 4-én, szombaton délután 2 órakor lesz a Budafoki Evangélikus Egyházközösség templomában ( 1221 Budapest, Játék u. 16.).

Gecse Géza