Az Észt Konzervatív Néppárt támogató nyilatkozata a Magyar Köztársaság számára a migrációs válság ügyében

Az Észt Konzervatív Néppárt támogatja a Magyar Köztársaságot és Kormányát törekvéseiben, hogy megvédje szuverenitását a migrációs válság közepette, amely más európai államok biztonságát, szuverenitását, továbbá kulturális integritását is veszélyezteti.

Az Észt Konzervatív Néppárt kifejezi támogatását a Magyar Köztársaságnak, melynek elemi állami jogai közé tartozik a határai feletti teljes ellenőrzés helyreállítása a jelenlegi, rendkívüli feltételek között. Minden szuverén állam jogai között szerepel saját területének az ellenőrzése. Napjaink népvándorlása és az illegális bevándorlóknak az államhatárokon át történő, ellenőrzés nélküli mozgása megkérdőjelezi az Európai Unió tagországainak szuverenitását, hasonlóképpen az Európai Bizottság, az Európai Parlament, valamint az Európai Határőrizeti Ügynökség, a Frontex igazgatási képességeit. Az Észt Konzervatív Néppárt úgy látja, hogy a német kormány és egyéb országok kormányai igazságtalanul járnak el, amikor arra ösztökélik a migránsokat, hogy nagy tömegben vonuljanak át más államok területén. A migrációs válság összefüggésben áll a soha nem látott embercsempészet-hullámmal, amelyet tovább fokoz az Európai Unió bizonyos tagországainak vonakodása, hogy megvédjék határaikat az illegális határátlépésektől. Pedig az Európai Unió rendelkezik minden szükséges eszközzel és pénzforrással, amivel hozzájárulhatna a tagországok határvédelmének erősítéséhez. Az Észt Konzervatív Néppárt szükségesnek tartja, hogy a Frontexen keresztül rendkívüli segítséget nyújtsanak Magyarországnak határai megvédéséhez mind pénzben, mind pedig szakemberek biztosításával. Az Észt Konzervatív Néppárt úgy látja, hogy a baloldali pártok saját utópiájuk, a multikulturális Európa megvalósítására eszközként használják ki a jelenlegi válságot, ami ellentétben áll a hagyományokat tisztelő európai népek akaratával.

Úgy látjuk, hogy ebben a helyzetben, amelyben Magyarország szuverenitását és biztonságát védelmezi, megengedhetetlen a nyomásgyakorlás az Európai Unió részéről. A Magyar Köztársaságnak kimondott joga a határzár kiépítése, és ez védeni fogja az Észt Köztársaság biztonságát is. Az Észt Konzervatív Néppárt javaslatot tett, hogy Észtország határain is teljes mértékben állítsák helyre az ellenőrzést, hogy országunk ne váljon a Dél-Európa és Skandinávia közötti törvénytelen migráció folyosójává. Az Észt Konzervatív Néppárt tervezi a javaslattételt az Észt Köztársaság kormányának, hogy az pénzzel és szakemberekkel támogassa Magyarországot a határzár gyors kiépítésében.

Az Észt Konzervatív Néppárt azt kívánja, hogy az Észt Köztársaság és Magyar Köztársaság közötti viszony szorosabbá váljon mind a kultúra, mind pedig a biztonságpolitika és a gazdaság területén.

Tallinn, 2015. szeptember 29.

Észt Konzervatív Néppárt