ÜT VB Pechan

 

Gecse Géza

MR Zrt.

MR1-Kossuth rádió

 

 

ÜT Választási Bizottság elnöke részére

MR Zrt.

Budapest

Bródy Sándor utca 5-7.

1800

Tisztelt Választási Bizottság!

 

A Munka Törvénykönyve 54. §-ában foglaltak alapján egyeztetést kezdeményezek, az alábbiak szerint.

Az üzemi tanácsi választás harmadik fordulójában egyéni jelöltként kívánok indulni. Az egyéni jelölti státusz következtében saját jelöltségem megismertetése a dolgozók körében többirányú feladatelvégzést igényel. Ezért kértem fel három volt kollégámat arra, hogy ebben segítsenek nekem.

Ehhez számukra belépést kellene biztosítani a Magyar Rádió területére, amelyet a munkáltató megtagadott.

Álláspontom szerint a munkáltató e döntése jogellenes, mivel megsérti a Munka Törvénykönyve 3. és 4. §-a vonatkozó rendelkezéseit, valamint közvetlenül avatkozik az üzemi tanácsi választásba, hiszen nem biztosítja számomra ugyanazon feltételeket, mint más jelöltek számára.

Kérem, hogy az Mt. 54. §-a alapján az egyeztetést mielőbb folytassuk le.

 

E-mailben Buga Péter címére, korábban már csatoltam az ÜT VB elnöke, Pechan Kornél részére saját levelemet a munkáltatóhoz, továbbá a munkáltató válaszát, valamint a Fővárosi Munkaügyi Bíróság idei januári végzését, amelyben az ÜT VB-n a szakszervezetekkel pertársaság alakítását kéri számon. (Pechan Kornélnak sms-ben jeleztem az egyeztetési kérelmet, és az egész pénteki nap folyamán kerestem a mobilján, amely kicsengett, ám nem vette fel.)

 

Ezen kívül kérem a Magyar Rádió Üzemi Tanács jelenleg hatályban lévő Választási Szabályzatát – és annak elfogadási jegyzőkönyvének fénymásolatát.

 

 

Budapest, 2008. február 15.

Köszönettel:

 

                   Gecse Géza