Levelezésem a Magyar Rádió kommunikációs igazgatójával, Borbély Urquhart Juliával 2007. december 18-án, kedden.

 

Elküldtem: K 2007.12.18. 13:14, most 19:13 van, de válasz még nem érkezett.

 

Kedves Julianna!

 

Leveledben említetted, hogy másoknak sem állt rendelkezésre az általam kért lehetőség.

Kérem szíves tájékoztatásodat azokról a munkatársakról, akik szintén elutasításban részesültek.

 

Üdvözlettel: Géza

 


From: Borbély Urquhart Julianna
Sent: Tuesday, December 18, 2007 11:40 AM
To: Gecse Géza
Subject: RE: GG kérdez és kér

 

Kedves Géza!

 

Amit említettél, az valóban Urquhart klán vára volt.

 

A pagoda hírlevet illetően nem tudom teljesíteni a kérésedet, mivel más indulónak sem állt rendelkezésére ez a lehetőség.

 

Üdvözlettel,

 

Julianna

 


From: Gecse Géza
Sent: Tuesday, December 18, 2007 10:31 AM
To: Borbély Urquhart Julianna
Cc: gecsege@gmail.com; radnay_virag@axelero.hu
Subject: GG kérdez és kér

 

Kedves Julianna!

 

Egy privát kérdés: nevében az Urquhart arra a családnévre utal-e, amely a skóciai Loch Ness mellett fekvő vár tulajdonosa? Arra a várra gondolok, amely a Monster Exhibition Centre („Szörny Kiállítási Központ”) mellett van, amelyet Nessynek, a Loch Ness-i szörnynek rendeztek be Skóciában.

 

Más. A Pagoda Hírlevélben az áll, hogy: „Ezt a hírlevelet minden rádiós dolgozó szerkesztheti, ezért várjuk a témajavaslatokat, cikkeket, beszámolókat, kérdéseket, ötleteket a pr@radio.hu címen.”

 

Mivel a holnapi, vagyis a szerdai üzemi tanácsi választásokon egyéni jelöltként indulok, szeretném, ha a választók jobban tájékozódhatnának, ezért kérem szíveskedjenek rendelkezésükre bocsátani a Pagoda Hírlevélben az alábbi linket: http://www.gecse.com/071212_szakszerv.htm .

De annak még jobban örülnék, ha az alábbi „szórólapot” változtatás nélkül nyilvánosságra hoznák benne:

 

http://www.gecse.com/071212_szakszerv.htm

www.gecse.com

Kedves Kollégám!

 

Egyéni jelöltként indulok a 2007. december 19-i üzemi tanácsi pótválasztásokon, méghozzá azért, hogy ne menjen veszendőbe mindaz, amit két évvel ezelőtt többen elkezdtünk, ám nem tudtunk befejezni.

2005-ben fél évig dolgoztunk egy olyan - a menedzsmenttől független - tanács létrehozásán, amelynek vitás kérdésekben jogosult szakmai állásfoglalás kialakítására.

Participációs, tehát a vezetés szakmai felelősségében részesülő jogosultságát a szakszervezetek és az Üzemi Tanács garantálja, amelynek saját körükből jelölik ki a Szakmai Konzultatív Tanács tagjait.

Egy ilyen testület működése sok esetben lehetővé tenné a bírósági procedúrák elkerülését.

2005 őszén, a FRÁSZ kivételével, amely arra hivatkozott, hogy a Rádiónak nincs legitim vezetése, a szakszervezetek aláírtak a Szakmai Konzultatív Tanács létrehozásáról egy szándéknyilatkozatot, amely kötelező ugyan az új ÜT-re is, de egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy lesz a mostani ÜT-nek olyan tagja, aki a Szakmai Konzultatív Tanács létrehozását annyira a szívügyének tekintené, mint én.

Ezért kérlek arra, hogy 2007. december 19-én, szerdán, az ÜT-választások második fordulójára gyere el a II. emeleti Elnöki Tanácsterembe, reggel 7 és este 6 óra között (vidéken a helyi studiókba) hogy legyen remény a közszolgálati rádiózás magasabb színvonalának biztosítására!

Köszönettel: Gecse Géza

 

A fenti fénykép helyett használhatják azt a fotót is, amely a nyár végén csak néhány óráig volt kint a Határok nélkül belső honlapján (http://www.mr1-kossuth.hu/index.php/Hatarok-nelkul/Kozelet/Hatarok-nelkul.html ), addig amíg Elnök úr utasítást nem adott rá, hogy vegyék onnan le.

 

Köszönettel: Gecse Géza