Nyugati Jelen, 2002.december 5. 10.old.
Romániában elsőnek Aradon mutatták be

Dokumentumértékű könyvet mutatott be a szerkesztő, Gecse Géza tegnapelőtt este Aradon, a Jelen Házban. A találkozót még emlékezetesebbé tette, hogy azon ott volt Tolcsvay Béla, a magyar beatzene egyik "nagy öregje", de nemcsak zeneszerzőként és előadóművészként, hanem úgy is, mint a budapesti Tolcsvay klub házigazdája. Az Állam és nemzet a rendszerváltás után című kötet anyagának egy része a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában, másik része a Tolcsvay klubban tartott vitaestek során hangzott el. Gecse Géza 22 vitaest (szerkesztett) anyagát adja most közre a könyv immár második, az előzőhöz képest valamivel bővített és fotókkal kiegészített kiadásában.
Gecse Géza az est során beszélt a könyv megszületésének körülményeiről, a rádióműsorokban vagy vitaesteken részt vett ismert személyiségekről (köztük Habsburg Ottó, Balogh Edgár, Jeszenszky Géza, Kovács László, Méray Tibor, Csoóri Sándor, Orbán Viktor, Németh Zsolt, Tőkés László, Markó Béla, Szabó Tibor), a könyvben tárgyalt (zömmel a határon túli magyarsághoz kapcsolódó) témákról, válaszolt a Rádió egyes műsoraival és önmagával kapcsolatos kérdésekre. Tolcsvay Béla dalai - és a hozzájuk fűzött történetei - nemcsak az őt régóta ismerő idősebb korosztálybelieket, de a fiatalabb hallgatókat is lelkes tapsra ragadtatták.
Az Állam és nemzet a rendszerváltás után című igen értékes könyvet (amely Aradon a Jelen és a Tulipán könyvesboltjában, de Temesváron is kapható) a jelenkor utóbbi évtizedének magyarországgal kapcsolatos története iránt érdeklődőknek ajánljuk.